Veel toeristen gaan rechtstreeks het centrum van Cortona binnen, maar wie er een uitdaging met hoogtemeters van wil maken, kan naar de Basilica di Santa Margherita en de Fortezza del Girifalco trekken langs de kruisweg.

Wie Cortona aandoet kan gemakkelijk parkeren op de Viale Cesare Battisti. Als je optimistisch bent, kan je de kleine parking in de bocht met de Via Marco Polo voorbijrijden en je geluk beproeven, maar dan moet je echt wel een geluksvogel zijn. Het is bovendien een straat met eenrichtingsverkeer, waardoor keren niet mogelijk is.

Van de kleine parking ga je de Viale Cesari Battisti verder.

Met de trapjes op kom je in de Giardini Pubblici, waar je kan plaatsnemen op een stukje van het amfitheater of heerlijk kan toeven bij de fontein. Voor de kids is er een klein speelpleintje. Maar onze ambitie ligt vandaag niet op luieren.

We verlaten het park en brengen eerst nog een bezoekje aan de Chiesa di San Domenico. Langs het befaamde beeld van Michelangelo, het monument van de oud-strijders en het belvedere, gaan we richting het centrum.

Maar vandaag kiezen we ook niet voor het centrum, maar gaan we meteen rechts omhoog via de Via Santa Margherita. Eens je het bewoonde stuk van de weg voorbij bent, kom je op de echte kruisweg richting Basilica di Santa Margherita. En klimmen maar…

Wie nog genoeg jus in de benen heeft, kan links van de Basilica nog de klim inzetten richting de Fortezza del Girifalco.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u