Holidu ging na wat de Top 10 van de meest gezochte kleinere Belgische bestemmingen, met minder dan 25.000
inwoners, op het internet door Belgen in het afgelopen jaar was.

Een jaar na het begin van de pandemie houdt de reislust niet op: ondanks de aanhoudende reisbeperkingen blijven Belgen het web raadplegen om informatie te vinden over de bestemmingen die zij graag willen bezoeken; waaronder ook kleinere steden en dorpen. Wat zijn populaire kleinere bestemmingen om te bezoeken in eigen land?

Om het antwoord op deze vraag te vinden, heeft Holidu, de zoekmachine voor vakantiewoningen, onderzoek gedaan om te bepalen welke Belgische kleine steden het afgelopen jaar het meest gezocht zijn onder de Belgen.

Uitgaande van de laatste bevolkingscijfers uit het Rijksregister kwam een lijst van Belgische steden met minder dan 25000 inwoners. Vervolgens heeft Holidu voor deze steden gegevens verzameld over het aantal gemiddelde maandelijkse zoekopdrachten in de afgelopen twaalf maanden voor de termen “wat te doen in [Bestemming]” en
“activiteiten [Bestemming]” om te bepalen welke van de in aanmerking genomen bestemmingen het meest in zoekmachines werden opgezocht.

Op nummer 10: Blankenberge in West-Vlaanderen (Vlaanderen)

Blankenberge ligt aan de Belgische kust en is één van de belangrijkste badplaatsen aan de Belgische kust wat betreft het aantal toeristen en hotelreserveringen per jaar. Van oorsprong is Blankenberge echter een vissersdorp.

In de 18e eeuw kwamen er al voor het eerst toeristen naar de stad, maar pas in de 19e eeuw, beïnvloed door Engels toerisme, ontstond in Blankenberge een badtoerisme-cultuur. Er verschenen badcabines op het strand, er werd een heuse zeedijk met daaraan meerdere hotels aangelegd en tot slot werd in 1859 het indrukwekkende Casino Kursaal geopend.

Tegenwoordig vind je in Blankenberge ook een Sea Life, waar je talloze dieren uit de onderwaterwereld kunt bewonderen. Strijk vervolgens neer op één van de terrasjes langs het strand om een heerlijk bord verse garnalen te verorberen. Bon appétit!

Foto Unsplash

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u