Het jaarlijkse kunstenfestival TAZ (Theater Aan Zee) ontvangt van 23 juli tot en met 8 augustus opnieuw publiek en artiesten met open armen.

Het festival presenteert op maar liefst 25 openluchtlocaties en een 12-tal binnenlocaties, meer dan 200 podiumprojecten. TAZ mikt deze zomer op 45.000 toeschouwers gespreid over 17 dagen en is daarmee één van de eerste en meteen ook één van de grootste culturele events dat opnieuw kan plaatsvinden deze zomer. Dankzij de extra financiële ondersteuning van ‘Flanders is a Festival’ kan het festival coronaveilig georganiseerd worden.

Voor deze 24e editie koos gastcurator Caroline Pauwels vier centrale thema’s die ons allen richting optimisme blazen. VerwonderingAmor MundiZorgeloosheid en Verbondenheid brengen ons een spetterende zomer vol creativiteit.

TAZ strikte Caroline Pauwels, rector van de Vrije Universiteit Brussel, als gastcurator voor de TAZ editie van 2020, die door de gezondheidscrisis niet door kon gaan.  Vol geduld en met veel optimisme legde rector Caroline Pauwels dus niet één, maar meteen twee parcours af met TAZ. 

Amor mundi, de liefde voor de wereld en de natuur en Verwondering in de kunsten en in de wetenschap stonden al vast als centrale thema’s. De gastcurator, voegt daar nu twee extra thema’s aan toe: zorgeloosheid en verbondenheid. Doorheen het programma worden daarnaast ook bruggen geslagen. Tussen Brussel en Oostende, tussen wetenschap en kunst en tussen publieksbetrokkenheid en het intergenerationeel en intercultureel connecteren.

“Het was voor velen een vreemd jaar van onzekerheid en stilstand. Er mag opnieuw wat zorgeloosheid en uitbundigheid de samenleving binnensluipen. Zonder overmoedig of losbandig te werk te gaan. Daarvoor is covid nog te zeer een risicovol, sluipend gif. TAZ2021 staat in het teken van verbinden. Intergenerationeel en intercultureel. Met het publiek, met de artiesten en met de vrijwilligers. Met optimisme gaan we de zomer tegemoet, ik kijk er alvast naar uit”, vertelt Caroline Pauwels.

Bron en foto: VUB

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u