Na zeven jaar stapt Sergio Herman uit sterrenrestaurant The Jane in Antwerpen.

Zakenpartner Nick Bril neemt de aandelen over en wordt de volledige eigenaar van het restaurant dat de twee in 2014 openden.

The Jane telt twee Michelinsterren en heeft een 18 op 0 in Guilt&Milliau. Sinds 2017 was Herman al niet meer betrokken in de dagelijkse werking.

“The Jane Antwerp heeft ons vanaf het eerste moment uitgedaagd, zowel creatief als culinair en ik kijk met trots terug op alles wat we hier bereikt hebben”, zegt Herman in een persbericht.  “Het is niet meer dan logisch dat Nick Bril met zijn talent en ondernemerschap voortzet wat hij de voorbije jaren in de praktijk al deed.”

Nick Bril blikt vol vertrouwen vooruit en heeft de ambitie om het restaurant nog meer internationale uitstraling te geven. “De eerste fase van The Jane heeft mij enorm uitgedaagd, als chef en als mens. Daardoor ben ik alleen nog maar meer gemotiveerd om het restaurant in al haar facetten nog verder te laten groeien. Samen met onze daktuinen, de samenwerking met August en het nieuwe project in de Malediven zijn dat de uitdagingen die ik zoek.”

Foto VTM

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u