Het Provinciaal Hof op de Markt van Brugge mag zich sinds kort ‘Flanders Heritage Venue’ noemen.

Het treedt daarmee toe tot het netwerk van meetinglocaties dat Toerisme Vlaanderen uitbouwt en internationaal in de kijker wil zetten. De lijst bestaat uit 21 locaties waaronder ook de Bijloke in Gent, Maison de la Poste in Brussel, Faculty Club Leuven, het Kursaal Oostende en nu dus ook het Provinciaal Hof in Brugge.

Gebouw in de steigers
Momenteel staat het gebouw in de steigers om het te kunnen restaureren en technisch geschikt te maken voor toekomstige functies.
Eens de restauratiewerken van het Provinciaal Hof afgerond zijn, in 2024, zal het gebouw onder andere als MICE-bestemming kunnen dienen.

Capaciteit van Het Provinciaal Hof
Voor congressen is de maximumcapaciteit van de raadzaal 220 personen, volgens het driestoelenprincipe. Voor meetings zijn er 5 vergaderzalen die ook apart kunnen gehuurd worden, variërend van 20 tot max. 100 personen in theateropstelling.Booking.com

Het traject ‘Beleving in meetinglocaties in erfgoed’
Erfgoed en beleving zijn belangrijke merkeigenschappen van Flanders Heritage Venues. Daarom volgde Het Provinciaal Hof een begeleidingstraject om de erfgoedbeleving te versterken.

Werken aan het Provinciaal Hof
Het Provinciaal Hof is al meer dan 125 jaar het uithangbord van het provinciebestuur. De Provincie West-Vlaanderen, eigenaar sinds 2018, wil van het historische gebouw op de Markt van Brugge een open huis maken voor alle West-Vlamingen en bezoekers van buiten de Provincie. Ze engageerde zich daarom om het gebouw aan de binnen- en buitenzijde te restaureren, een aantal instandhoudings- en aanpassingswerken te doen en het her in te richten. De werken omvatten onder meer de volledige restauratie van de buitenschil. De gevel wordt volledig gerestaureerd en de leien op het dak worden gedeeltelijk vervangen. Om de toegankelijkheid te verhogen zullen de ingangen en verschillende ruimtes worden aangepast. Er komen ook drie liften in het gebouw.

De Provincie neemt ook energiebesparende en duurzame maatregelen.

Bron: Provincie West-Vlaanderen

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u