In de provincië Pistoia ligt de thermaalbadstad Montecatini Terme, één van de belangrijkste in Europa.

In de jaren twintig van de vorige eeuw was deze plaats een welvarende stad, die veel bezocht werd. Maar liefst 60.000 bezoekers kwamen hier soms op één dag langs. Vooral de rijkere welgestelde klasse kwam hier naartoe om het minerale water te drinken dat helpt tegen onder andere reuma, leveraandoeningen en ademhalingsproblemen.

De hoofdstraten Via Roma en Viale Matteotti van Montecatini Terme en de Viale Verdi komen samen op de Piazza del Popolo, het centrale plein en het hart van het historische centrum. Het belangrijkste zijn de kledingwinkels, waar je high fashion merken kunt kopen.

Om deze reden organiseert Montecatini in april de ‘Fashion Week’, een special modeshowevent gewijd aan de laatste modetrends met deelname van de belangrijkste Italiaanse stylisten.

Montecatini Terme heeft 9 kuuroorden: Torretta, Tamerici, La Salute, Grocco, Redi, Tettuccio, Leopoldine, Excelsior en Regina.

Je hebt er naast de traditionele kuren zoals de mineraalwaterkuur ook modderbaden, balneotherapie, hydromassages en nog veel meer.

Wie door Montecatini Terme wandelt, voelt er nog de grandeur van vroeger. Veel hotels komen wat oubollig over, maar de service die je er krijgt is vaak enorm verwarmend. Je moet er van houden om er graag te zijn.Booking.com

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u