Eind maart 2021 opende LEGO® Store in Brussel haar deuren voor het publiek.

Met een oppervlakte van 270m² brengt de grootste LEGO winkel van het land unieke speelervaringen en LEGO shoppingplezier naar het hart van onze hoofdstad. LEGO kunstenaar Dirk Denoyelle voorzag de Store van een uniek bouwwerk: vanaf nu worden passanten in de Brusselse Nieuwstraat begroet door een LEGO versie van Manneken Pis, die hen vriendelijk uitnodigt de Store te komen ontdekken.

Belgiës meest bekende ‘manneken’ wordt vergezeld door een prachtige mozaïek in LEGO met typisch Brusselse elementen zoals het Atomium. Daarnaast bouwden de plaatselijke LEGO fanverenigingen een miniatuurversie van de Grote Markt en de  Brusselse skyline. Met de opening van deze winkel versterkt het Deense speelgoedmerk andermaal haar positie in de Belgische markt.

Nadat LEGO al enkele jaren fysiek aanwezig was met een winkel in Wijnegem Shopping Center, strijkt nu een LEGO Store neer in onze hoofdstad. De locatie was voor de hand liggend. “Door de nieuwe LEGO Store te openen op deze toplocatie in het hart van Brussel, willen we zoveel mogelijk gezinnen en fans de mogelijkheid geven de nieuwste LEGO producten en unieke speelervaringen die je enkel in de LEGO winkels terugvindt, te ontdekken,” aldus Maurits Stolte, Brand Manager Benelux bij LEGO.

Gecertificeerd Belgisch LEGO kunstenaar Dirk Denoyelle ontwierp speciaal voor deze winkel een uniek LEGO bouwwerk met lokale verankering. “Met de inrichting van onze Store geven we graag een knipoog naar de plaatselijke cultuur,” vertelt Maurits. “Manneken Pis staat symbool voor het gevoel voor humor en de vrijheid van geest van de Brusselaars. Door dit speelse model aan het raam van de Store te plaatsen, willen we een glimlach op ieders gezicht toveren en een nieuwe must-visit in onze hoofdstad creëren.”

De nieuwe LEGO winkel biedt een rijke selectie van de nieuwste LEGO sets en spannende speelervaringen die je enkele in LEGO Stores terugvindt. Denk aan een ‘Kies & Bouw-wand’ waar je een beker kunt vullen met alle mogelijke steentjes en elementen, of het bouwen van een eigen Minifiguur, waarbij je uit een rijke selectie benen, lijfjes, hoofden, haarstukjes en accessoires een figuurtje naar jouw evenbeeld kunt samenstellen. De nieuwe LEGO Store heeft zich helemaal aangepast conform de richtlijnen van de overheid.

“De veiligheid en gezondheid van onze werknemers en bezoekers is onze belangrijkste prioriteit. Je kunt tot 24 uur van tevoren een telefonische afspraak maken, dus winkelen is veilig en zorgvrij. Eenmaal binnen vragen we winkelend personeel om de nodige afstand te bewaren. Speeltafels en andere speelervaringen zijn momenteel niet beschikbaar, maar bezoekers kunnen wel kennismaken met het volledige productassortiment.”

Bekijk het aanbod van LEGO bij onze partner Bol.com

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u