Vanaf woensdag 9 juni 2021 mogen de foorkramers weer aan de slag. In Drongen en Zwijnaarde openen ze hun attracties vanaf vrijdag 11 juni, de zomerfoor op het Sint-Pietersplein keert in juli terug.

De foor in Drongen, normaal gezien gepland van 28 mei tot 3 juni, verschuift naar vrijdag 11 tot en met 17 juni en pakt uit met 17 attracties. De foor in Zwijnaarde, die normaal gezien het eerste weekend van juni plaatsvindt, schuift op naar het tweede weekend, van vrijdag 11 tot en met maandag 14 juni. Daar zullen in totaal 12 kermisattracties te vinden zijn. De randactiviteiten, zoals eetfestijnen en rommelmarkten, mogen nog niet doorgaan.

Later deze zomer staan er ook nog foren op het programma in Oostakker (van 3 tot en met 6 juli, met 19 attracties) en op het Van Beverenplein (van 2 tot en met 11 juli, met 15 attracties). En net zoals vorig jaar komt er ook opnieuw een grote zomerfoor op het Sint-Pietersplein. De foor vindt plaats van vrijdag 16 tot en met zondag 25 juli. Meer dan 35 attracties staan borg voor uren kermisplezier voor groot en klein.

Volgend jaar keert de grote zomerfoor terug naar de Vrijdagmarkt, maar ik ben blij dat we de foorkramers dit jaar opnieuw kunnen verwelkomen op het Sint-Pietersplein. Het is van oktober geleden dat ze nog mochten uitrijden. Ze hebben het zwaar te verduren gehad, en ook de Gentenaars snakken naar kermisplezier. De geur van oliebollen, ‘allez roulez’ uit de boxen en kriebels op de G-force, ik ben er klaar voor.

Sofie Bracke, schepen voor Markten en Foren 

Bron en foto Stad Gent

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u