Van 9 december tot en met 9 januari wordt Kortrijk opnieuw ondergedompeld in een gezellige kerstsfeer tijdens Winter in Kortrijk.

Kerstmarkt, ijspiste, kerstfoor, het Huis van de Kerstman en meer dan een miljoen lichtjes in de stad en deelgemeenten… alle ingrediënten zijn aanwezig voor een heel mooie eindejaarsperiode. De stad neemt alle nodige maatregelen om Winter in Kortrijk veilig te organiseren binnen de huidige coronamaatregelen.

De kerstmagie van Winter in Kortrijk is dit jaar verspreid over het hele stadscentrum. Zo staat op het Schouwburgplein opnieuw een ijspiste. Goed nieuws voor de schaatsers: nooit eerder stond zo’n grote piste in Kortrijk. Wie toegang wil tot de schaatspiste zal een Covid Safe Ticket moeten voorleggen en moet een mondmasker dragen. Wie zich liever niet op het glad ijs begeeft maar meer zijn draai vindt op een draaimolen of in een schietkraam, kan terecht op de kerstfoor op de Grote Markt.

Ben je benieuwd hoe het Kortrijkse buitenverblijf van de kerstman eruitziet? Ga dan zeker eens kijken naar het huis van de kerstman op het Jozef Vandaleplein. Aan de andere kant van de kerk kan je op het Sint-Maartenskerkhof genieten van live optredens of een DJ-set. Ook daar zijn het Covid Safe Ticket en mondmasker verplicht.

Kerstmarkt in het Begijnhofpark

De kerstmarkt is dit jaar te vinden in het Begijnhofpark. Dorst, honger of op zoek naar leuke hebbedingetjes? Je vindt het allemaal in de meer dan 20 chalets. De kinderen kunnen zich volledig uitleven in het speeldorp met een doolhof, hindernissenparcours en nog zoveel meer. Alleen wie een Covid Safe Ticket kan voorleggen, mag het Begijnhofpark binnen. Een mondmasker zal er ook verplicht zijn en kan enkel worden afgedaan om te eten of drinken.

Corona-veilig

Naast het verplichte Covid Safe Ticket en mondmasker in het Begijnhofpark, het Sint-Maartenskerkhof en op de ijspiste moet ook op drukke plaatsen een mondmasker gedragen worden. Er zal daarom ook een mondmaskerplicht zijn op de kerstfoor. Daarnaast wordt de drukte op de verschillende locaties constant gemonitord en zullen de gepaste maatregelen genomen worden.

Kerst is bij uitstek een periode van hoop, verbondenheid en gezelligheid. We kiezen ervoor om Winter in Kortrijk te laten doorgaan. De maatregelen van de federale overheid laten dat ook toe. We doen er alles aan om het op een veilige manier te laten verlopen en rekenen op het gezond verstand van de mensen.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u