In de middeleeuwen beleefden Brugge en Vlaanderen gouden tijden dankzij de Zwingeul die zorgde voor een verbinding met de zee. Langs die geul lagen bloeiende wereldhavens.  

Vandaag is het een prachtig fietsgebied tussen Knokke-Heist, Sluis, Damme en Brugge. Met de gratis fietskaart ontdek je nog sporen in het landschap van dit rijke verleden. 

Virtual reality kijkers

De VR-kijkers langs de route helpen je verbeelding een eind op weg. Wie door een kijker loert, komt vanuit het huidige landschap virtueel terecht in de bruisende middeleeuwse havenstadjes. Je staat er middenin en kan 360° om je heen kijken. 

Praktisch

De fietsroute is 60km, bewegwijzerd en kan ingekort worden. Wie de QR-code op de fietskaart scant, krijgt onderweg meldingen. Je ziet zo ter plekke archeologische vondsten en weetjes op je smartphone verschijnen. 

WatGratis viertalige fietskaart ter beschikking (NL-FR-DE-EN) met route en uitleg onderweg
PrijsDe fietsroute kun je gratis en op jouw eigen tempo volgen.
Wanneervanaf 3 juli 2021
WaarDe fietsroute zal gratis verkrijgbaar zijn via Westtoer, het Zwin Natuur Park en de diensten toerisme in de streek 
Route60km – bestaat uit diversie etappes met startplaatsen in het Zwin Natuur Park, Sluis, Damme of Brugge. De route wordt volledig bewegwijzerd.
Zwin Natuur ParkIn het Zwin Natuur Park, die langs de fietstroute ligt, kan je een fietskaart verkrijgen. Toegang tot het Zwin Natuur Park of de expo ‘Verdwenen Zwinhavens’ is niet inbegrepen.
Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u