Van 14 tot en met 25 juli vormt Leuven Beach op het Ladeuzeplein in Leuven het decor voor het allereerste Belgisch kampioenschap Virtual Reality. The Park – expert in VR-ervaringen – en volleybalclub Lizards Lubbeek-Leuven – organisator van Leuven Beach – slaan daarvoor de handen in elkaar.

“Nu de populariteit van virtual reality sterk stijgt, vinden we het tijd om op zoek te gaan naar de beste virtual reality-spelers van België.”

Bij virtual reality (VR) wordt een bril gebruikt die een digitale wereld op het netvlies van de gebruiker projecteert. Elke beweging die je maakt wordt geregistreerd en vertaald naar die digitale wereld, waardoor het lijkt alsof je leeft in die digitale wereld in plaats van in de echte wereld. Op die manier ontstaat er een unieke ervaring.

The Park biedt dit soort ervaringen aan in zijn 11 vaste locaties, en komt deze zomer ook naar Leuven Beach om bezoekers daar te laten proeven van VR. Philippe De Schutter van The Park: “Vanaf het moment dat onze bezoekers hun VR-bril opzetten, zijn ze meteen enthousiast. We zijn dan ook heel blij dat we na een lastig corona-jaar opnieuw mensen zullen kunnen laten kennismaken met VR, zelfs in openlucht zoals op Leuven Beach.”

Allereerste BK VR met prijzenpot van € 600

Naast proefsessies voor bezoekers komt er op Leuven Beach ook een Belgisch kampioenschap VR-gaming. Dat begint met 11 kwalificatiedagen waarop teams van vier spelers het in een poulesysteem tegen elkaar opnemen. Elke dag levert zo een winnaar op die zich kwalificeert voor de grote finaledag op zondag 25 juli. Daar komen alle dagwinnaars samen om onderling uit te maken wie zich voor één jaar Belgisch kampioen in Virtual Reality mag noemen. De winnaar gaat naar huis met een prijzenpot van meer dan € 600. Voor het kampioenschap is er gekozen voor het spel NanoClash XL – een veelzijdige shooter-ervaring in een futuristische omgeving waarin de deelnemers strijden om een bom die op springen staat. In deze ervaring waar actie centraal staat, zullen vooral de teams die goed op elkaar ingespeeld zijn en tactisch doortastend te werk gaan schitteren.

Philippe De Schutter van The Park: “We zien dat de groep VR-enthousiastelingen steeds groter wordt in België, en dus rees al snel de vraag wie nu eigenlijk de beste VR-spelers van dit land zijn. Met dit Belgisch kampioenschap en de keuze voor NanoClash XL willen we een leuke ervaring creëren voor zowel spelers als toeschouwers, maar willen we ook laten zien hoe veelzijdig VR eigenlijk is. Bezoekers zullen alles kunnen volgen op schermen zodat ze kunnen zien wat er in het spel gebeurt, maar vooral ook hoe de spelers daar op reageren. Dat zorgt voor een uniek en vaak heel grappig zicht.”

Johan Neven, organisator van Leuven Beach: “Op Leuven Beach hebben we veel ervaring in het organiseren van allerlei toernooien. Gecombineerd met de VR-expertise van The Park drong een VR-toernooi zich dan ook op. Met dit BK zorgen we er meteen voor dat we op zondag 25 juli niet enkel de finales van de Leuvense manche beachvolley naar Leuven brengen, maar ook de finales van het BK VR. Zo wordt die zondag een onvergetelijke hoogdag voor alle sportliefhebbers.”

Hoewel de plaatsen beperkt zijn op de kwalificatiedagen, kan iedereen ouder dan 12 jaar zich inschrijven via www.bkvr.be. Inschrijven kan in teams van vier spelers en kost € 25 per persoon.Booking.com

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u