De eerste historische vermelding van dit versterkte bouwwerk dateert van 1173-1174, toen Christian, aartsbisschop van Mainz, Assisi plunderde in opdracht van keizer Frederik Barbarossa. In 1198 werd de vesting door een volksopstand verwoest.

Bekijk alle aanbiedingen op Groupon.it voor de regio van Assisi.

Volgens de overlevering schopten de stedelingen bij die gelegenheid Conrad I von Urslingen, de hertog van Spoleto, samen met de kleine Frederik II, die toen pas vier jaar oud was, het fort uit. Wat overbleef van de vesting bleef verwaarloosd tot 1362, toen kardinaal Gil Albornoz besloot het te herbouwen op de oude Duitse vestingwerken.

De imposante en sobere Rocca Maggiore kijkt uit over het historische stadscentrum van Assisi, het smalle ravijn van de rivier de Tescio eronder en een groot deel van de Umbrische vallei, die zich uitstrekt van Perugia tot Spoleto. Een bezoek aan de structuur biedt de gelegenheid een belangrijk voorbeeld van goed bewaard gebleven militaire architectuur uit de 14e eeuw te observeren, terwijl men van een van de meest suggestieve panorama’s van Umbrië kan genieten.

De route van de rondleiding brengt de bezoeker binnen in het fort in Albornoz stijl – met zijn vierkante plattegrond – dat bestaat uit een donjon en een veelhoekige toren en in de loop der eeuwen is uitgebreid met een omringend systeem van muren en torens.

In de tijd van de Signoria van Biordo Michelotti-tussen 1394 en 1398-werden verschillende onderhouds- en restauratiewerkzaamheden uitgevoerd; zijn wapenschild is gebeeldhouwd in verschillende delen van de vesting.
In 1458 werd aan de noordwestzijde een veelhoekige toren gebouwd in opdracht van Jacopo Piccinino.

Het jaar daarop gaf Paus Pius II opdracht tot de bouw van de Corridor die de Rocca met de Polygonale Toren verbond. De toegangsdeur bij de donjon werd in 1484 geopend; erboven zijn drie wapenschilden gebeeldhouwd, waarvan het middelste dat van Paus Sixtus IV is. Aan het einde van de 15de eeuw werd de Rocca het toneel van hevige gevechten tussen de families Fiumi en Nepis.

In 1501 woonden er eerst Cesare Borgia en later zijn zuster Lucrezia. De laatste belangrijke bouwwerkzaamheden aan de vesting Rocca vonden plaats in 1535, toen paus Paulus III opdracht gaf tot de bouw van het cirkelvormige bastion. Na zijn eerste defensieve functie werd de Rocca Maggiore de residentie van de castellanen, de bewaarders die belast waren met de veiligheid van het omliggende grondgebied. Later werd het een gevangenis en vervolgens een pakhuis.

De Rocca, die opnieuw in ere is hersteld en door restauratiewerkzaamheden is opgewaardeerd, kan tegenwoordig worden bezichtigd.

De ingangsdeur komt uit bij het bastion uit de 16de eeuw; binnen is er een binnenplaats, geheel geplaveid met bakstenen uit de 14de eeuw; aan de zijkant bevindt zich de donjon, waar zich de dienstvertrekken bevonden. De donjon was het huis van de kastelein; er zijn vijf kamers binnen, de een boven de ander, die bereikbaar zijn via een wenteltrap.Booking.com

Openingstijden

maart en oktober: van 10 tot 17.30 uur
april, mei en september: van 10 tot 19.30 uur
juni, juli en augustus: van 9 tot 20 uur
Van november tot februari: van 10 tot 16.30 uur

Toegang toegestaan tot 45 minuten voor sluitingstijd

Tickets

Prijzen van 4 tot 9 euro
Kortingen: universiteitsstudenten met ID kaart, scholen, 8 – 18 jaar, ouder dan 65 jaar, groepen van meer dan 20 personen
Gratis: studenten met begeleide bezoeken, inwoners van Assisi, kinderen jonger dan 8 jaar, personen met beperkte mobiliteit

Info: e-mail op biglietteria.rocca@coopculture.it

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u