Vanaf maandag 21 juni worden de regels om Italië binnen te reizen versoepeld voor burgers uit de Europese Unie.

Wie vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Italië reist, moet vanaf maandag rekening houden met een quarantaine van vijf dagen. Het inreisverbod voor reizigers uit India, Bangladesh en Sri Lanka wordt verlengd.

Reizigers uit lidstaten van de Europese Unie, de Verenigde Staten, Canada en Japan moeten vanaf zaterdag enkel een zogenaamd groen certificaat kunnen voorleggen. Dat heeft de Italiaanse minister van Volksgezondheid Roberto Speranza vrijdag in Rome aangekondigd.


BE_Email_500x500

De quarantainemaatregel voor reizigers uit het Verenigd Koninkrijk wordt aangevuld met een verplichte coronatest. Zo wil Italië de strijd aanbinden tegen de deltavariant van het coronavirus, die voor het eerst in India opdook. In het Verenigd Koninkrijk verspreidt de deltavariant  zich snel, wat de coronacijfers de hoogte induwt. In Italië is de variant nog behoorlijk zeldzaam, maar de gezondheidsautoriteiten waarschuwen voor een snelle verspreiding. 

“Vandaag heb ik een nieuw besluit ondertekend dat het binnenkomen uit landen van de Europese Unie en de Verenigde Staten, Canada en Japan met het groene certificaat mogelijk maakt”, kondigde de Italiaanse minister Speranza op Facebook aan.

Het groene certificaat is een gezondheidscertificaat dat bevestigt dat je gevaccineerd bent tegen, genezen bent van of negatief getest bent op COVID-19, aldus minister Speranza.

Voorheen moesten de reizigers uit die gebieden naast een groen certificaat ook een negatieve coronatest kunnen voorleggen. Dat is nu niet meer nodig voor wie volledig gevaccineerd is of in de voorbije zes maand corona had. Wie nog niet volledig gevaccineerd is, moet wel een negatieve coronatest voorleggen.

Voor België kan je alle informatie over het groene certificaat HIER nalezen.

Voor Nederland staat alle informatie HIER na te gaan.

In België is het coronacertificaat al beschikbaar vanaf 16 juni 2021. In Nederland zou dat pas vanaf 1 juli 2021 zijn.

Klik om de foto om je vignet voor Zwitserland goedkoper te bestellen!Booking.com

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u