Sinds 1 juni kunnen kunstenaars zich inschrijven voor de nieuwe editie van Buren bij Kunstenaars die plaatsvindt op 23 en 24 oktober 2021. Lokale kunstenaars zetten dan hun deuren open voor het grote publiek. Het jaarlijkse open atelierweekend is al jaren een schot in de roos en trok vorig jaar zelfs 300 kunstenaars en heel wat bezoekers.

Buren Bij Kunstenaars 2021
Buren Bij Kunstenaars 2021

In 2019 organiseerde Kunstwerkt voor de 16de en laatste keer Buren bij Kunstenaars in West-Vlaanderen. Toen deden maar liefst 125 Kortrijkzanen mee aan het open aterlierweekend. Sedert 2020 trok de organisatie Kunstwerkt een andere kaart met Atelier in Beeld, maar Kortrijk en Zuidwest zagen het project liever niet verdwijnen.

Buren bij Kunstenaars is een laagdrempelig en fantastisch concept. Het is een topweekend voor zowel kunstenaars als bezoekers. Toen Kunstwerkt een andere weg in sloeg, planden we een eigen Buren bij Kunstenaars in om opnieuw al onze (amateur)kunstenaars in de spotlights te plaatsen. Ook Zuidwest trok mee aan de kar, waardoor we een groot netwerk bereiken. Dit werd vorig jaar voor de eerste keer sterk gesmaakt, dus op naar de 2de editie!

Axel Ronse, schepen van cultuur Kortrijk

Vorig jaar organiseerde de stad samen met Zuidwest Buren bij Kunstenaars in de regio. Dit initiatief werd zeer gesmaakt door zo’n 300-tal kunstenaars en een talrijk publiek, zelfs in coronatijden. De tweede editie van Buren bij Kunstenaars zal plaatsvinden in het weekend van 23 en 24 oktober 2021. Kunstenaars uit de regio Zuidwest die willen deelnemen aan de regionale editie van Buren bij kunstenaars, kunnen zich nog tot en met 16 augustus inschrijven via www.burenbijkunstenaars.be .

Beeldhouwers, schilders, keramiekers, glaskunstenaars, fotografen, tekenaars,… We hebben het allemaal in onze regio en Buren bij Kunstenaars is hét evenement bij uitstek om dit te tonen. Sommigen zijn ervaren en voor andere kunstenaars is het een vuurdoop en de eerste keer dat hun werk te zien is voor het publiek. Voor sommigen is het hun beroep, voor anderen eerder een hobby. Maar wat alle deelnemers gemeen hebben is hun grote passie voor kunst!

Griet Vanryckegem, voorzitter zuidwest  

De regio Zuidwest omvat volgende gemeenten: Avelgem, Kuurne, Wevelgem, Zwevegem, Anzegem, Deerlijk, Kortrijk, Waregem, Wervik en Menen.

Bron Stad Kortrijk

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u