Beklim dit 102m hoge iconische monument en geniet van de beste uitzichten over de Belgische hoofdstad en omgeving.

Dit is jouw enige kans om midden in een ijzeratoom te staan, dat 165 miljoen keer vergroot is – het is werkelijk uniek!
Bij jouw ticket voor het Atomium is tevens toegang inbegrepen voor het nabijgelegen ADAM Brussels Design Museum, met de geweldige tentoonstelling Plasticarium!

Dit futuristische architectonische meesterwerk is een icoon van het moderne Brussel. Het kolossale kristallen bouwwerk reikt maar liefst 100m de lucht in. Nu kan jij helemaal naar de top, en genieten van fantastische tentoonstellingen, fascinerende geschiedenis, en natuurlijk: een panoramisch uitzicht over Brussel en omgeving!

Het Atomium is in 1958 gebouwd voor de Wereldtentoonstelling, en was in eerste instantie bedoeld als een tijdelijk eerbetoon aan wetenschappelijke vindingrijkheid. Echter, net als de Eiffeltoren was de lokale bevolking er zo van gecharmeerd, dat het Atomium mocht blijven, en uitgroeide tot een permanent en geliefd onderdeel van de Brusselse skyline.

Binnen is het deels museum, deels expositieruimte en deel observatiedek. Met de supersnelle lift schiet je met hoge snelheden in slechts luttele seconden naar de top, in de musea leer je alles over de historie van het Atomium, en in de omvangrijke expositieruimtes zie je de meest vooruitstrevende conceptuele kunst.

Bestel hier je tickets voor het Atomium.Booking.com

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u