Wie Siena zegt, denkt automatisch aan de Piazza del Campo. Veel mensen vergeten dat ook de Duomo Santa Maria een bezoek meer dan waard is.

De bouw van de kathedraal begon in 1200. De werken duurden maar liefst 170 jaar. De Duomo viel uiteindelijk veel kleiner uit dan oorspronkelijk bedoeld was. Een pestepidemie gooide roet in het eten. Toch blijft het tot op vandaag een majestueus bouwwerk.

Aan de buitenkant vallen vooral de horizontale banden in zwarte en witte marmer op. Binnen valt er heel wat te ontdekken. Zo is de vloer opgebouwd uit 56 taferelen. Tussen augustus en eind oktober heb je het meeste kans om dit te zien, want op andere momenten van het jaar wordt de vloer afgedekt.

De bibliotheek, Libreria Piccolomini, vol fresco’s is inbegrepen in de gewone tickets. De Duomo bevat ook enkele werken van Michelangelo, Donatello en Bernini.

Een speciale ontdekking doen nog? Aan de linkerzijde van het gebouw zit er een opvallende steen in de muur verwerkt. Op de steen staat een Latijnse tekst die je in beide richtingen kan lezen.

Bestel hieronder je tickets voor een bezoek aan de Duomo van Siena via onze partner Tiqets.

In de buurt van de Fortezza Medicea is heel wat parkeergelegenheid. Er is de parking Fortezza, maar je kan ook betalend parkeren langs de straat. In een kwartiertje sta je te voet in het centrum.

Wandel van de parking aan de Fortezza langs het voetbalstadion. Aan de Basilica San Domenico zijn er ondergronds ook publieke toiletten beschikbaar.

Voor een verblijf is het viersterrenhotel Executive zeker een aanrader. Op 10 minuten van het treinstation voor wie met openbaar vervoer wil reizen. Wie met de auto komt, kan er gratis parkeren. Dit hotel kun je via deze link bekijken.Booking.com

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u