Het eerste pretpark van Lego in ons land komt in het Brusselse shoppingcenter Docks.

Legopretparken bestaan al in Duitsland, de Verenigde Staten en Japan. Volgende zomer krijgt ook ons land er eentje, in shoppingcenter Docks in Brussel. Dat staat te lezen in De Tijd.

Het pretpark komt in een winkelpand van 3.100 vierkante meter. Echt groot is dat niet voor een pretpark. “Maar er zal wel een treintje rijden. Daarnaast komen er games, 4D-­cinema-attracties en virtual­reality-ervaringen”, zegt Peter Todd, de CEO van Portus Retail, mede-eigenaar van Docks Bruxsel.

“Het indoorpark dat Merlin speciaal voor Docks ontwikkelt, wil het later ook elders in de wereld lanceren. Anders dan klassieke pretparken kan het heel het jaar open zijn. Ook bij slecht weer.”

“De tijd dat je een winkel opende en gewoon kon wachten op de klanten is voorbij. Je moet consumenten een reden geven om langs te komen. Mensen spenderen geld waar ze tijd spenderen. Dat wil zeggen: waar ze werken, wonen of hun vrije tijd doorbrengen. Daar wil Docks op inzetten. Op onze site zijn kantoren, woningen in aanbouw en valt wat te beleven. Er is veel horeca, een cinema en binnenkort dus het Lego-park.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u