Dit gloednieuwe hotel Ibis Budget Blankenberge aan de kust van Blankenberge ligt op zo’n 400 meter van het zandstrand aan de Noordzee.

Dankzij de nabije trams ben je binnen mum van tijd aan de Belgische kust en dus ook bij de strandclubs en Sealife. Vanuit het dorp bereik je met de trein of via de snelweg eenvoudig steden als Brussel, Gent en Oostende.

Het hotel beschikt over 79 knusse, moderne kamers. Ze hebben precies dat wat je nodig hebt voor een aangenaam verblijf. Denk onder meer aan gratis WiFi, een tv met satellietzenders, airconditioning en uiteraard een eigen badkamer met douche en gratis toiletartikelen.

Er wordt een grab-and-go ontbijt geserveerd, waar je elke morgen weer op smakelijke wijze kan aftrappen. In sommige van de opties is dit inbegrepen.

Aan de rand van de Noordzee tussen Zeebrugge en De Haan, ligt het station van Blankenberge, bekend als “Brussel-sur-Mer”. De stad biedt niet alleen strand en zee, maar ook wandelroutes en fietspaden alsmede vele indoor en outdoor attracties. Hotel Avenue ligt in het hart van de havenplaats, op enkele passen van alles wat deze bekende badstad te bieden heeft.

Het Casino en de wondere waterwereld van het Sea Life Center zijn must see. Slenter op de 350 m lange wandelbrug boven zee en neem een kijkje op de gerestaureerde pier, hét boegbeeld van Blankenberge. Waai uit tijdens een lange strandwandeling, of droom weg tussen de indrukwekkende boten in de jachthaven.

Blankenberge heeft nog veel overblijfselen van de Belle Époque, veel typische huizen met hun balkons en Art Nouveau tegels. Elisabethstraatur, drie huizen gebouwd in 1894, werd gerestaureerd en omgebouwd tot een centrum voor bezoekers. Het geheel wordt opgeluisterd door een collectie foto’s, posters, outfits en films.

Een interactieve tentoonstelling neemt de bezoekers mee in de wereld van opkomend toerisme, mode, muziek en het architectonische en wetenschappelijke erfgoed van de Belle Epoque. De tentoonstelling verwijst ook naar de geschiedenis van Blankenberge en het huidige toerisme.

Bekijk deze aanbieding op de website van onze partner Groupon.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u